AVVV Voetbal VK De Sjoeters

Zat. 11.4 Bleuken Merchtem - Sjoeters A 0-2

Na de gevleide thuisoverwinning tegen Vaillant Asse opnieuw een derby voor de A-ploeg nl. op bezoek bij Bleuken Merchtem. Altijd een moeilijke hardbetwiste match. Dit was deze keer niet anders maar het verliep wel sportief. De Sjoeters namen de beste start en hadden het meeste balbezit maar echt kansen werden er niet afgedwongen. De thuisploeg herstelde wat het evenwicht maar zowat 10’ voor de rust kreeg Maarten een open kans om er 0-1 van te maken. Hij miste echter. In diezelfde minuut kwam ook Jitse alleen voor de doelman en hij schoot raak, 0-1. Na de pauze probeerde de thuisploeg wel terug te komen en kreeg ook een bijna niet te missen kans maar de voorspeler miste zijn doel. 15’ Voor tijd kon Yannick er na een mooie actie 0-2 van maken en leek de match gespeeld. De thuisploeg drong nog aan en de Sjoeters kregen op tegenaanval nog kansen evenwel zonder succes. Het bleef bij een 0-2 overwinning.

Zat. 11.4 Opel Boys Asse - Sjoeters B 1-0

De B-ploeg was door het falen van de leider in de stand tot op 5 punten genaderd en kon theoretisch nog kampioen worden wanneer deze match gewonnen werd. Het draaide echter anders uit.
De thuisploeg was sterk gemotiveerd en hier ontbrak het aan bij de spelers van de B-ploeg. De drang om te winnen was niet echt aanwezig.
De thuisploeg kwam in de 1e helft op voorsprong en nadat de thuisploeg op 25’ voor tijd tot 10 herleid werd door een rode kaart was er nog even hoop op een terugkeer maar ook dan beterde het niet echt.
Het bleef dan ook 1-0. Volgende week thuis tegen de leider Simca Boys (die nog 1 punt nodig heeft uit 2 matchen) om kampioen te worden.

Zon. 12.4 Geldenaken B - Sjoeters Dames 0-5
Na een weekje competitieonderbreking trokken onze meisjes op zondagmorgen naar RAS Jodoigne. Een stevige ploeg die zich in de middenmoot handhaaft. Onder het eerste lentezonnetje startten onze meisjes wat loom aan de partij. Toch klommen ze snel op voorsprong nadat Lien diep werd gestuurd, eerst nog gestuit werd door de keepster, maar Nele B. in de herneming de bal in het lege doel kon deponeren. Onze meisjes hadden rustig overwicht, maar het tempo lag te laag om de tegenstander volledig uit verband te spelen. Na 22 minuten wisten ze dan toch de veilige dubbele voorsprong op het bord te zetten nadat Nele V. enig mooi de bal in doel poeierde op voorzet van Lien. Even later kopte Nele V. een uitstekende hoekschop van Stien tegen de paal zodat het op een 3e doelpunt wachten was tot in de tweede helft. Nele V. stuurde Lien alleen voor de keepster en die mistte niet: 0-3. Er was nauwelijks afgetrapt of Nele B., op pass van Lien, kon de keepster voor de 4e keer verschalken. Ook een 5e doelpunt bleef niet lang uit. Mayte wierp goed in tot bij Lien, die bracht de bal voor doel en Nele B. trapte hem op de volley mooi binnen. De laatste 10 minuten moesten onze meisjes nog met 10 voort na een (hopelijk niet te zware) blessure van Wen, maar dankzij het sterke werk van onze verdedigers gaven ze alweer geen enkele kans weg. Dikke proficiat!
Samenstelling van de ploeg: Lieselotte Van Puyvelde, Mayte Pevenage, Lise Hoogewys, Niky De Kegel, Wen Reyniers, Stien Raedemaeker, Annelore De Potter, Nele Van den Broeck, Lore Hervent, Nele Boonen, Lien Thoen, Lore françois.