AVVV VOETBAL VK DE SJOETERS

Vr. 14.11 Sjoeters Dames - Grez Doiceau 8-1

Afgelopen vrijdagavond kregen onze meisjes het bezoek van Grez-Doiceau. De tegenstander bleek zich niet in te graven en ging voluit zijn kans. Onze meisjes hadden even tijd nodig om in de wedstrijd te komen, maar scoorden meteen uit hun eerste kans via Lien. Ook de 2e mogelijkheid was meteen raak via Lore. Halfweg de eerste helft werd Lien foutief gestopt in het strafschopgebied en benutte Lotte de daaropvolgende penalty. De bezoekers bleven ervoor knokken, maar onze meisjes verdedigden uitstekend zodat er geen enkele kans werd weg gegeven. Ook aanvallend zat het goed in elkaar met nog een vierde en vijfde doelpunt voor de rust. Eerst strafte Tinneke een foutje van de keepster af en vervolgens pikte ook Nele B. haar doelpunt mee. Meteen na rust wist Sofie de 6e treffer te scoren waarna onze meisjes de voet van het gaspedaal hielden. De bezoekers voetbalden meer op de helft van onze meisjes, maar raakten niet aan uitgespeelde kansen. Hoewel Lieselotte nauwelijks bedreigd werd, had ze geen verhaal tegen een perfect getrapte vrijschop. De eerredder was het signaal voor onze meisjes om nog even door te drukken en enkele doelpunten te scoren. Lotte versloeg de keepster met een knappe lob en ook Mayte wist haar eerste doelpunt van het seizoen tegen de netten te trappen. Zo boekten onze meisjes met de 8-1 overwinning een knappe 33 op 33. Dikke proficiat!
Samenstelling van de ploeg: Lieselotte Van Puyvelde, Tinneke Van den Broeck, Niky De Kegel, Britt Storme, Lise Hoogewys, Sofie Vermeerbergen, Annelore De Potter, Lotte Theelen, Lore Hervent, Nele Boonen, Lien Thoen, Mayte Pevenage, Stien Raedemaeker, Nele Van den Broeck, Debbie D’Haese.

Vr. 14.11 Sjoeters recreatief – Impegem Liedekerke 6-2

Maar liefst 18 spelers waren present voor de match tegen Impegem uit Liedekerke. Het was dan ook wat puzzelen voor coach Patrick. De tegenstander begon snedig aan de match en na 10’ stond het 0-1. De Sjoeters reageerden alert en 10’ later stonden de bordjes terug in evenwicht na een knappe kopbal van Kristof Vanderheyden. Wie dacht dat de thuisploeg zou doorgaan was verkeerd want de bezoekers maakten er nog voor de rust 1-2 van. Na wat aanpassingen werd het na de pauze al snel 2-2 via Vincent Vasseur. Jens Vermeir maakte er 3-2 van en nadien ging het gemakkelijk. Xavier scoorde op penalty en Ignace Heyvaert scoorde met een mooi afstandsschot. Tenslotte was het Domien die de 6-2 eindstand vastlegde.

Zat. 15.11 Sjoeters A – Penarroya Vilvoorde 4-0

De A-ploeg kreeg, als leider in de rangschikking, een Spaanse ploeg uit Vilvoorde op bezoek, vorig jaar nog vicekampioen in 2e afdeling. Het beloofde dus geen gemakkelijke match te worden. Toch namen de Sjoeters een blitzstart en drukten de bezoekers weg evenwel zonder te scoren. Na zowat 15’ kwamen de bezoekers in de match en kregen ook een paar kansen. De verdediging met sluitstuk David Berloo hield echter goed stand. Het was wachten tot 10’ voor de rust om de score te openen via Tom Goossens. 5’ Later kreeg diezelfde speler nog een mooie kans op de 2-0 maar het bleef 1-0 bij de rust. Na de pauze even druk van de bezoekers maar gelukkig werd er niet gescoord. Aan de andere kant kon de ingevallen Maarten Kennis dit wel na goed aandringen. En toen 15’ voor tijd Gerd Van Assche er 3-0 van maakte was de match gespeeld. De ingevallen spits Christophe Decrem maakte er op assist van zijn medespits Tom nog 4-0 van. Meteen een belangrijke nieuwe overwinning voor de A-ploeg die stevig aan de leiding blijft.