AVVV Voetbal VK De Sjoeters

Vr. 16.10 Braine - Sjoeters Dames 4-1

Afgelopen voetbalweekend trokken onze meisjes naar de dames van RCS Brainois, één van de titelkandidaten. Ze startten uitstekend aan de partij met meteen een doelpunt bij de eerste mogelijkheid: een hoekschop van Lotte werd binnen geduwd door Lore H. Onze meisjes hadden de partij goed onder controle en moesten altijd op een dubbele voorsprong komen, maar de scheidsrechter weigerde de bal op de stip te leggen na overduidelijk handspel. Terwijl het 0-2 had moeten staan, kwam de thuisploeg terug in de wedstrijd. Een misverstand in de verdediging werd afgestraft zodat onze meisjes met een 1-1 ruststand de kleedkamer introkken. Hoewel onze meisjes gemotiveerd aan de 2e helft startten, kregen ze al meteen een opdoffer te verwerken waarvan ze niet zouden herstellen. Een aarzeling werd opnieuw afgestraft en de thuisploeg stond 2-1 voor. Onze meisjes probeerden de bakens nog te verzetten, maar ook tegen een numerieke minderheid kwamen ze niet meer tot scoren. Het was zelfs de thuisploeg die nog 2 maal op de counter raak kon treffen. Zo verloren onze meisjes hun eerste punten van het seizoen.
Samenstelling van de ploeg: Lieselotte Van Puyvelde, Lore François, Britt Storme, Lise Hoogewys, Sofie Vermeerbergen, Annelore De Potter, Nele Van den Broeck, Lotte Thelen, Lore Hervent, Nele Boonen, Lien Thoen, Aukelien Vliegen, Stien Raedemaeker, Silke Helon.

Vr. 16.10 Affligem - Sjoeters recreatief 4-2

De recreatieven waren het seizoen goed gestart met 2 overwinningen en een gelijkspel en begonnen dan ook met veel zelfvertrouwen aan de match op Affligem, waar nog nooit werd verloren. De match was echter nog niet goed gestart of het stond al 1-0 na een flater achterin.
Onmiddellijk achtervolgen dus en rond de 10e minuut dwongen de Sjoeters 4 hoekschoppen op rij af en bij de 4e trapte Dimitri mooi binnen (1-1). Het spel werd dan wat gelijkopgaand tot de defensie opnieuw flaterde en de 2-1 op het bord stond. Na de pauze kwam David Berloo in de spits postvatten en na zo’n 10’ kon hij met links uithalen in de verste hoek (2-2).
Er volgden nu nog kansen langs beide zijden maar het bleef 2-2 wat ook de eindstand leek te gaan worden. Maar of het nog niet genoeg was werd er in de laatste 5’ nog tweemaal onzeker geacteerd in de defensie en het werd alsnog 4-2. De eerste nederlaag dit seizoen en de eerste ooit tegen Affligem was een feit. Volgende week wacht een thuismatch tegen de Daltons uit Malderen, altijd een kwaaie tegenstander.

Zat. 17.10 ZVK De Sjoeters - Rode Ster Jupiter 9-3

Zat. 17.10 Lokomotiv Centrum B - Sjoeters A 1-1

Als ongeslagen leider zal elke toekomstige match voor de A-ploeg moeilijk worden omdat de tegenstander zich dan dubbel plooit. Lokomotiv dat vorig seizoen mooi 2e eindigde staat dit seizoen duidelijk onder zijn waarde gerangschikt en maakte het de Sjoeters zeer moeilijk. Coach Kenny had er zijn mannen op gewezen en de ploeg speelde zeer goed in blok om de eerste aanvalsgolven van de thuisploeg op te vangen. De thuisploeg speelde zeer mooi combinatievoetbal en de Sjoeters raakten pas na zo’n 15’ beter in de match en kon een paar keer komen dreigen na mooie uitbraken. De rust werd bereikt met 0-0 nadat Bert DS even voor de rust gekwetst uitviel.
Na de pauze hetzelfde spelbeeld maar na 5’ kon Tom zich mooi doorzetten op rechts en de bal voorzetten voor Yannick die binnentikte (0-1). De thuisploeg even van slag. Maar dit duurde niet lang. De druk werd groot en de defensie van de Sjoeters kreeg het lastig maar begaf niet. Op counter kregen de Sjoeters nog 2 mooie kansen via Yannick en Ferre om de voorsprong verder uit te diepen maar het bleef 0-1. 2’ Na het reglementaire einde van de match kreeg de thuisploeg nog een vrijschop op de rand vd grote rechthoek. Doelman Bart moest zich spijtig genoeg gewonnen geven zodat het uiteindelijk nog 1-1 werd na een boeiende match voetbal met 2 ploegen die er voluit voor gingen.