AVVV Voetbal VK De Sjoeters 19 Januari 2019

Zat. 19.1 Sjoeters A – Pot Agé Jette A 3-1

Na het spijtige voorval van vorige week was de ploeg van coach Kenny Nuyts geprikkeld om opnieuw aan te knopen met de overwinning. De tegenstander startte sterk en drong de thuisploeg even weg maar al snel kwam er lijn in het spel van de Sjoeters en dit resulteerde na zo’n 10’ in de 1-0 via Samir op voorzet van Davy DM. Nog geen 5’ later een mooie aanval over links mooi afgewerkt door Peter DP (2-0). De bezoekers reageerden gepikeerd met uiteindelijk een rode kaart tot gevolg. De rust werd bereikt met 2-0. Na de pauze speelde de thuisploeg wat met de rem op maar toch kon Davy DM op hoekschop van Yannick mooi binnenkoppen (3-0). De match bloedde wat dood o.a. door een aantal vervangingen maar zo’n 10’ voor tijd konden de bezoekers milderen nadat er (onterecht) mocht verder gespeeld worden hoewel de bal duidelijk over de zijlijn was geweest. Spijtig voor de minst gepasseerde doelman van 1e afdeling Dries R. Na de match werd de overwinning zwaar gevierd. Meteen de 8e thuisoverwinning op rij dit seizoen (een foutloos parcours van 24 op 24). Met nog 8 matchen te gaan waarvan 5 thuis staat de ploeg samen met de kampioen van vorig seizoen op kop maar wel met een wedstrijd meer gespeeld.

Zat. 19.1 Sjoeters B – FC Patron 2-0

De B-ploeg die nog altijd 5e staat in de stand was ook nog eens dringend aan een overwinning toe. De ploeg was dan ook gemotiveerd maar de bezoekers bleken een taaie tegenstander te zijn. Wat de ploeg van coach Davy Meskens ook probeerde, er kon niet gescoord worden tijdens de eerste helft. Na de pauze direct druk vooruit van de Sjoeters maar de bezoekers gaven geen krimp. Tot 10’ voor tijd topschutter Frank VR een penalty kreeg na een fout op hem in de zestien. Hij trapte de penalty zelf in doel en zorgde voor de 1-0. 5’ Voor tijd een mooie combinatie over links even mooi afgewerkt door Meulie (2-0). Meteen de eindstand en de drie punten waren binnen. Proficiat!