AVVV Voetbal VK De Sjoeters

Vr. 21.11 Elsene - Sjoeters Dames 0-25

Vrijdagavond trokken onze meisjes naar Ixelles op zoek naar een 12e overwinning op rij. Ondanks het vele veldoverwicht en de talrijke kansen was het toch even wachten op doelpunten. Het vizier stond niet op scherp en het duurde dan ook een 15-tal minuten vooraleer de bal tegen de netten ging. Het was Lien die de ban brak gevolgd door Nele B. (2), Lore en nogmaals Lien (3). Ondanks de 0-7 voorsprong bij de rust, was het spelpeil ver beneden het normale niveau zodat onze meisjes na de rust een tandje gingen bijsteken. De ene kans volgde de andere op met nu wel een goeie afwerking en een 0-25 monsterscore als gevolg. Doelpuntenmakers van dienst waren Lien (6), Lore (4), Mayte (3), Wen (2), Stien, Sofie en Tinneke. Ook een dikke pluim voor onze verdediging, die elke wedstrijd opnieuw zelden kansen weg geeft en ook nu de tegenstander ver weg hield van eigen doel. Dikke proficiat!
Samenstelling van de ploeg: Lieselotte Van Puyvelde, Sofie Vermeerbergen, Britt Storme, Nele Boonen, Stien Raedemaeker, Lise Hoogewys, Lotte Theelen, Lore Hervent, Mayte Pevenage, Debbie D’Haese, Lien Thoen, Annelore De Potter, Tinneke Van den Broeck, Wen Reyniers.

Vr. 21.11 Affligem - Sjoeters recreatief 1-3

De recreatieven moesten voor de uitwedstrijd in Affligem hun doelman Wiebe missen en hierdoor moest Ken Vanderelst noodgedwongen deze taak overnemen. Hij deed het behoorlijk maar kon toch niet verhinderen dat de thuisploeg terugkwam op 1-1 nadat Thomas al eens gescoord had.
De Sjoeters rereatief herpakten zich en speelden een sterke match tegen een toch wel wat versterkte thuisploeg. Kwam daarbij nog dat spits Thomas Desitter een begenadigde dag kende en het doel blindelings vond. Hij scoorde maar liefst 3x, een hattrick en bezorgde zo zijn ploeg en zijn coach Patrick Coudyser een mooie 1-3 zege. Volgende week wacht het sterke TK Meldert.

Zat. 22.11 Stinne Boys - Sjoeters B 1-0

Na 6 overwinningen op rij waren de verwachtingen hoog gespannen bij de B-ploeg voor de moeilijke verplaatsing naar Stinne.
De ploeg speelde duidelijk met zelfvertrouwen en had dan ook voortdurend veldoverwicht.
Er werden ook heel wat kansen afgedwongen, maar scoren was er niet bij en zoals het dikwijls gaat in het voetbal kan je dan het deksel op de neus krijgen en dit gebeurde ook nu.
De thuisploeg kreeg maar één goeie kans maar maakte wel een knap doelpunt en won zo met het kleinste verschil tegen de ontgoochelde B-ploeg.

Zat. 22.11 FC Peutie - Sjoeters A 1-0

Vorige week behaalde de A-ploeg nog een ruime 4-0 overwinning maar op Peutie is het altijd moeilijk en dat was dit jaar niet anders. Het terrein laat niet zo’n goed voetbal toe en dat was de 1e helft eraan te zien. Er werd rommelig gespeeld en de Sjoeters kregen amper een goeie kans bij mekaar gespeeld. De thuisploeg die een bondgenoot had aan het terrein kreeg wel een tweetal goeie kansen maar doelman Berloo was bij de zaak.
Na de pauze meer druk van de Sjoeters en na zo’n 10’ kopte Jitse een strakke voorzet van Robin op doel maar de doelman redde miraculeus. 10’ Later kopte Bert de bal sterk naar de winkelhaak, de doelman ranselde de bal er nog uit maar de goed gevolgde Christophe Decrem kon hem binnenkoppen. De scheidsrechter keurde echter onbegrijpelijk het doelpunt af. De thuisploeg miste nog een penalty en 5’ voor tijd kwam de thuisploeg dan toch op voorsprong na een mistasten van de doelman. Hoe de Sjoeters ook nog aandrongen de stand wijzigde niet meer. Meteen een kleine maar pijnlijke nederlaag voor de A-ploeg die zich best volgende week herpakt. De ploeg blijft wel op kop door het puntenverlies van de achtervolgers.