AVVV Voetbal VK De Sjoeters 21-22 Oktober 2016

21.10 Sjoeters Dames – Molenbeekgirls 3-3

Vrijdagavond ontvingen onze meisjes RWDM Girls, een technische sterke ploeg die altijd mooi probeert te voetballen. De bezoekers waren iets scherper aan de wedstrijd begonnen, maar het waren wel onze meisjes die na 5 minuten al op voorsprong stonden. Een knappe doorsteekpass van Marjolein werd door Lien naast de keepster in doel gedeponeerd. De bezoekers lieten zich niet uit hun lood slaan en klommen na slecht wegwerken van onze meisjes op gelijke hoogte. Nog geen 5 minuten later keken onze meisjes zelfs tegen een achterstand aan. Een vrije trap werd eerst nog gepareerd door Linzy, maar in de rebound kon RWDM alsnog scoren al was het wel uit buitenspelpositie. Het signaal voor onze meisjes om wakker te schieten en snel de gelijkmaker te scoren. Lien werd foutief gestopt in het strafschopgebied. Nele B. bleef koel en zette de penalty foutloos om. Onze meisjes kwamen beter in de match en kregen enkele mogelijkheden om op voorsprong te klimmen. Telkens stond de keepster, een verdedigster of de lat in de weg. Net toen ze de match in handen hadden, scoorden de bezoeksters een derde keer zodat onze meisjes met een achterstand de rust in gingen. Na de pauze kwamen de bezoeksters er niet meer uit. Na een doorsteekpass van Lien werd Nele B. foutief gestuit en deze keer was het Lisa die de penalty benutte. Onze meisjes stonden verdiend op gelijke hoogte en kregen nog enkele mogelijkheden om de overwinning uit de brand te slepen, maar de bal ging niet meer tegen de touwen. Al bij al een billijk gelijkspel gezien beide ploegen een helft voor zich namen.
Samenstelling van de ploeg: Linzy Van Lier, Mayte Pevenage, Niky De Kegel, Britt Storme, Lise Hoogewys, Silke Helon, Nele Van den Broeck, Marjolein De Donder, Lisa Meysman, Nele Boonen, Lien Thoen, Wiene Van Guyse, Stien Raedemaekers, Jolien De Donder.

21.10 Sjoeters recreatief – Daltons Malderen 3-6

De Sjoeters begonnen slecht aan de match. De verdedigers gaven teveel vrijheid aan de bezoekende aanvallers en zo stond het al snel 0-2. Toen er dan ook nog een owngoal viel (0-3) was de match eigenlijk al gespeeld. Nog voor de rust konden zowel de bezoekers als de Sjoeters nog 1x scoren (rust 1-4). De coach deed wat tactische bijsturingen tijdens de rust en dit resulteerde in een beter 2e helft voor de recreatieven. De bezoekers kregen geen vat meer op het spel en konden maar 1 keer meer scoren terwijl de Sjoeters nog tweemaal scoorden en zo de eindstand vastlegden op 3-6. Volgende week kan de ploeg zich herpakken bij een volgende thuismatch.

22.10 Sjoeters A – Week Sport 5-0 (ff)

22.10 Sjoeters B - FC Patron 3-1

De B ploeg is aan zijn remonte bezig en de thuismatch tegen FC Patron was een goeie gelegenheid om deze verder te zetten. De thuisploeg speelde verzorgd en aantrekkelijk voetbal en creëerde een paar kansen maar het waren de bezoekers die uit het niets er 0-1 van maakten. Amper 1 minuut later kon Kenny Laevaert evenwel al gelijkmaken (1-1). Na de pauze gingen de Sjoeters op zoek naar de overwinning. Aanvankelijk beet de ploeg zich nog stuk op de stugge verdediging maar uiteindelijk kon Bart Dierickx met een afstandsschot er 2-1 van maken. Tom Goossens maakte de derde zodat het een verdienden 3-1 overwinning werd voor de ploeg van coach Patrick Coudyser. Hierdoor schuift de ploeg nu al op naar de 7e plaats.