AVVV Voetbal VK De Sjoeters 23-24 Maart 2018

Vr. 23.3 St Amands – Sjoeters recreatief 4-0
Zat. 24.3 ZVK Sjoeters – FC Madrouze 6-3

Zat. 24.3 FC Depot Vlezenbeek – Sjoeters A 1-4

De A-ploeg die al 10 matchen op rij ongeslagen was moest naar Zuun afzakken om op synthetisch terrein FC Depot partij te geven. De ploeg van speler coach Kenny N startte verschroeiend. Na 2’ kon het al 0-2 staan na open kansen voor Stijn en Steven R en een kopbal op de paal van Davy DM. De Sjoeters combineerden vlot en speelden een perfecte eerste helft met zeker 80 percent balbezit maar doelpunten ontbraken. Toen de thuisploeg 5’ voor de rust voor het eerst kon uitbreken stond het bijna 1-0 maar een miraculeuze redding van Dries R hield de nul op het bord. 2’ Later dan toch eindelijk de openingstreffer via een kopbal van Steven R. op voorzet van Peter DP. Na de pauze hetzelfde spelbeeld en toen ging het snel. Peter DP was top. Na zowat 3’ in de tweede helft leverde hij een gemeten voorzet af op de ingeschoven verdediger Danny Vrydag. Deze nam de bal mooi mee op de borst en werkte koelbloedig af (0-2), een belangrijk doelpunt in de match. 5’ later kon Stijn in de kleine rechthoek een voorzet in doel deviëren (0-3) en 5’ later was het Peter zelf die met een geweldige vrijschop de doelman wist te verslaan. Davy DM die al een aantal mooie schoten op doel had getrapt kende ook in de 2e helft geen geluk want de doelman redde gewoon alles. Tussendoor had doelman Dries R al een mooie redding gebracht na een counter van de thuisploeg maar zowat 10’ voor tijd moest hij zich toch gewonnen geven na een ‘klutsdoelpunt’. Het bleef uiteindelijk bij een verdiende en zeker niet overdreven 1-4 overwinning. Door deze 11e match op rij zonder verlies heeft de A-ploeg de 2e plaats nu wat steviger vast. Er resten nog 3 matchen.

Zat. 24.3 FC Flora Likert – Sjoeters B 1-1

De spelers van de B-ploeg zijn nooit happig voor een verplaatsing naar Flora Likert. Dit niet zozeer voor de tegenstander maar wel voor het archislechte terrein. En dit was dit jaar niet anders. Het moeilijk te bespelen veld liet mooi voetbal niet toe en het was dan ook niet te verwonderen dat de rust werd ingegaan met een 0-0 stand. In de tweede helft dan een klein mistasten in de verdediging bij de Sjoeters en het stond zowaar 1-0. De B-ploeg liet niet begaan en reageerde snel met de gelijkmaker van Jurgen DB. Het spel ging nu wat heen en weer zonder nog grote kansen. Er werd dan ook niet meer gescoord maar te vermelden valt zeker dat de thuisploeg de match eindigde met negen door kwetsuren van spelers opgelopen door de slechte staat van het veld. Gelukkiglijk bleven de spelers van de Sjoeters hiervan gespaard.