AVVV Voetbal VK De Sjoeters 24-25 Maart 2017

Vr. 24.3 Sjoeters Dames – Liedekerke 10-0

Vr. 24.3 Sjoeters recreatief – St Amands 5-4

Een knotsgekke match werd het. De recreatieven die dit jaar nog niet verloren kregen een moeilijke tegenstander te bekampen, nl. St. Amands waarbij in de heenronde nog verloren werd. Na zowat 5’ kon Tom echter al scoren na een mooie beweging. De bezoekers stelden evenwel korte tijd nadien gelijk (1-1). Het spel ging goed op en af met wisselende kansen tot Xavier nog eens uithaalde vanop minimum 35 meter en de doelman verraste (2-1), meteen de ruststand. In het begin van de tweede helft duwden de bezoekers door en de Sjoeterverdediging kreeg het moeilijk en moest op korte tijd maar liefst 3 doelpunten toestaan. Van 2-1 werd het dus 2-4. Niemand gaf de Sjoeters nog kans om terug te komen. Peter De Smedt wilde zich niet neerleggen bij de feiten en trok zijn ploegmaats mee om er opnieuw vuur in te krijgen. Serge kwam dicht bij de aansluitingstreffer maar faalde en aan de overkant moest doelman Greg de meubelen redden of het stond 2-5. 10’ Voor tijd nog altijd 2-4 en dan gebeurde het. Eerst scoorde Tom in de rebound en 5’ voor tijd maakte Serge zelfs de gelijkmaker. Een gelijkspel leek in de maak maar een minuut voor tijd kon Xavier zijn tweede van de avond netten via een aangeschoten bal. Zowaar 5-4 na een echte thriller.

Zat. 25.3 FC Depot Vlezenbeek – Sjoeters A 1-1

Na wat ongelukkige matchen was de A-ploeg gemotiveerd om voor de overwinning te gaan. Het slechte terrein en de felle wind waren echter geen bondgenoot waardoor goed voetbal niet mogelijk was. Het werd eerder knokken. Na veel middenveldspel kon de thuisploeg na zowat 20’ scoren. De Sjoeters probeerden snel terug te komen en dit lukte uiteindelijk met een mooi doelpunt van Steven Ringoot op voorzet maar de scheidsrechter keurde onbegrijpelijk af voor buitenspel. Na de pauze een stormloop van de A-ploeg. Zowel Koen als Steven Ringoot kwamen dicht bij de gelijkmaker maar het lukte maar niet. Na zowat 15’ dan toch 1-1 via Steven. De A-ploeg ging nu nog meer drukken en de winninggoal hing in de lucht. Aan de overkant kwam de thuisploeg af en toe nog eens gevaarlijk opzetten op counter. Het bleef uiteindelijk toch bij een ontgoochelend gelijkspel.

Zat. 25.3 T Vraagteken – Sjoeters B 1-0

De B-ploeg moest op verplaatsing bij de nr 2 in de stand, een ploeg met de minst gemaakte doelpunten van de reeks maar ook met de veruit minste aantal tegentreffers. Het beloofde dus een moeilijke match te gaan worden. Maar de B-ploeg speelde goed mee en kon zelfs twee keer scoren via Bert DS maar twee keer werd het doelpunt afgekeurd. Na een 0-0 ruststand in de tweede helft opnieuw gelijkopgaand spel maar met wat geluk kon de thuisploeg toch scoren (1-0), een stand die niet meer veranderde waardoor de B-ploeg met het kleinste verschil verloor.

Zat. 25.3 ZVK Sjoeters – Dream team 3-5