AVVV Voetbal VK De Sjoeters

Vr. 27.11 Sjoeters Dames – VK Berchem 9-1

Vrijdagavond stond de thuiswedstrijd tegen Berchem op het programma. Onze meisjes startte uitstekend aan de partij met al na 2 minuten een doelpunt van Nele B. Bij die fase kwam de keepster in botsing met een eigen ploegmaat en moest ze de wedstrijd staken met hopelijk een niet te ernstige blessure. De wedstrijd lag geruime tijd stil en onze meisjes hadden het moeilijk om terug op gang te komen. De bezoekers bleven in hun kansen geloven en kwamen, geholpen door de wind, op gelijke hoogte. Het signaal voor onze meisjes om door te drukken en nog voor de rust de wedstrijd af te maken. Eerst trapte Lien de 2-1 tegen de netten na een goeie pass van Lore H. Enkele minuten later werd Lien foutief gestuit in het strafschopgebied waarna Lotte de penalty zuiver in de hoek trapte. De kopjes gingen naar beneden bij Berchem en onze meisjes vergrootten de kloof nog wat verder. Eerst stond Nele B. op de goede plaats om een voorzet van Lien binnen te trappen en ook Lien kon nog scoren op assist van Lore H. met een 5-1 ruststand als gevolg. De bezoekers werden ook na rust goed afgehouden en aanvallend werden nog voldoende kansen gecreëerd om de score verder uit te diepen. Nele B. scoorde nog 3 keer en ook Lore H. scoorde een pareltje na een knappe individuele actie. Tussendoor stopte Linzy nog een onterecht toegekende strafschop waardoor onze meisjes met een 9-1 overwinning konden zegevieren. Dikke proficiat!
Samenstelling van de ploeg: Linzy Van Lier, Lore François, Niky De Kegel, Britt Storme, Tania Louage, Lore Hervent, Annelore De Potter, Nele Van den Broeck, Lotte Theelen, Nele Boonen, Lien Thoen, Sofie Vermeerbergen, Patricia Thys, Aukelien Vliegen.

Vr. 27.11 ’t Vat Lebbeke – Sjoeters recreatief 3-10

Na een weekje rust gingen de recreatieven er weer volop tegenaan. De tegenstander ’t Vat uit Lebbeke kwam nog wel op voorsprong na zo’n 5’ maar nadien was het al Sjoeters wat de klok sloeg. In een mum van tijd werd het 1-4 en nog voor de rust werd het zelfs 2-8. De ploeg speelde enorm gretig en was zeer productief. Na de pauze werd er wat meer met de kansen gemorst maar werd het toch nog 3-10, een voorhistorische uitslag.
Met doelpunten van Serge (3), Thomas (3), Michael (2) en Xavier en Steven Esselens elk 1.
De door omstandigheden afwezige mede coach Dirk Boeykens zal tevreden zijn.

Zat. 28.11 Vedett – ZVK De Sjoeters 2-3

Zat. 28.11 Sjoeters A – Krak Boys Liedekerke 1-1

De A-ploeg van de Sjoeters mocht voor de 2e week op rij thuis spelen, deze keer tegen Krak Boys die onderaan gerangschikt staan. De verwachtingen waren dan ook groot. Groot was dan ook de ontgoocheling toen het na amper 1’ al 0-1 stond na een mistasten achteraan. De thuisploeg was direct op achtervolgen aangewezen. De bezoekers die elk punt kunnen gebruiken probeerden vanaf minuut 2 de match stil te leggen en het spel ostentatief te vertragen. De Sjoeters probeerden wel druk te ontwikkelen en er volgden een paar kansen maar de bal viel nooit goed. Toen Gerd duidelijk foutief werd gestopt in de zestien weigerde de scheidsrechter een terechte strafschop toe te kennen. Het bleef 0-1 bij de rust. Na de pauze gingen de Sjoeters nog nadrukkelijker op zoek naar de gelijkmaker. Wat tegenslag en een goeie doelman hielden de A-ploeg van de verdiende gelijkmaker. Met de moed der wanhoop bleef de ploeg erin geloven en 3’ voor tijd werd het dan toch 1-1 na een flater achterin. De Sjoeters gingen nog vol op zoek naar de winnende treffer maar moesten zich tevreden stellen met een ontgoochelend punt.

Zat. 28.11 Sjoeters B – Siccard Boys Merchtem 1-1

Na de mooie overwinning vorige week moest de B-ploeg deze keer de derde uit de stand partij geven. Het spel ging goed over en weer en beide ploegen kregen doelkansen tijdens de eerste helft maar het bleef 0-0.
Na de rust kon de thuisploeg met windvoordeel de bezoekers meer en meer terugdringen en na zowat 15’ resulteerde dit in een verdiende treffer van Dieter, 1-0. De Sjoeters kregen nog kansen voor meer maar het bleef 1-0. Toen iedereen dacht dat de buit binnen was werd in de laatste minuut bij een hoekschop de bal al dan niet over de doellijn gewerkt. De scheidsrechter kende een doelpunt toe en zo verloor de B-ploeg in extremis nog de verdiende overwinning. Uitslag 1-1.