AVVV Voetbal VK De Sjoeters 28-29 Oktober 2016

Vr. 28.10 VK Berchem – Sjoeters Dames 1-1

Na het teleurstellende gelijkspel tegen Molenbeek trokken onze meisjes naar de ongeslagen leider uit de reeks nl Berchem. De wedstrijd begon gelijk opgaand met voor beide ploegen een grote kans in de aanvangsminuten, maar deze werd gemist. De 2e kans van de partij voor onze meisjes was wel raak. Marjolein stuurde Nele B. alleen het straatje in waarna Nele B. in 2 tijden de score kon openen. Onze meisjes zetten alles goed vast, maar slikten 10 minuten later wel de gelijkmaker. Een vrije trap werd door Mayte knap van onder de lat gehaald, maar de thuisploeg was sneller gevolgd zodat ze in 2 tijden Mayte konden verslaan. De wedstrijd ging goed op en af met grote kansen langs beide kanten, maar telkens stonden de keepsters paraat. Onze meisjes vochten als een echte ploeg en kregen heel wat trappen te verwerken. Zo mocht een speelster van Berchem heel blij zijn dat een duidelijke elleboogstoot niet bestraft werd met een rode kaart. Ook na de pauze was er hetzelfde spelbeeld, met 2 ploegen die aan elkaar gewaagd waren. Onze meisjes mochten de laatste 10 minuten nog tegen 10 man spelen na een meer dan terechte rode kaart van de thuisploeg. Ze troffen nog het doelhout met een kopbal van Marjolein, maar wisten geen doelpunt meer te maken. Gezien de grote hoeveelheid kansen aan beide kanten en uitstekend keeperswerk trokken onze meisjes met een billijk gelijkspel terug naar huis.
Samenstelling van de ploeg: Mayte Pevenage, Debbie Mertens, Niky De Kegel, Britt Storme, Lise Hoogewys, Sofie Vermeerbergen, Tania Louage, Marjolein De Donder, Lisa Meysman, Nele Boonen, Lien Thoen, Nele Van den Broeck, Stien Raedemaeker, Silke Helon.

Vr. 28.10 ’t Vat Lebbeke – Sjoeters recreatief 1-7

Ondanks de sterke start van de thuisploeg met enkele mooie kansen konden de Sjoeters zeer efficiënt afwerken en nog voor de rust 5x scoren via Serge (3) en Thomas (2). De jarige Steven Declerck hielp even met een hakje de thuisploeg om de eer te redden. Wel nog te vermelden zijn ook de goeie reddingen van doelman Greg. En de (hopelijk niet te ernstige) kwetsuur van Xavier. Na de pauze vonden de Sjoeters het welletjes en lieten de teugels wat losser. Toch konden ze nog 2x scoren via Serge (penalty) en Thomas. Zo werd het een grote1-7 overwinning hoewel het begin van de match wat anders liet uitschijnen!

Zat. 29.10 ZVK Sjoeters – Rode ster jupiter 4-3
Zat. 29.10 Sjoeters B – Jezus Eik C 5-0 (forfait)

Zat. 29.10 Sjoeters A – Jezus Eik A 2-1

Nipte maar meer dan verdiende overwinning voor de A-ploeg van de Sjoeters die hiermee vooraan in de stand blijft. Na een goeie start met wat halve kansen konden de bezoekers er 0-1 van maken. Nog geen minuut later stond het alweer 1-1 na een mooie assist van Jitse, afgewerkt door Tom. Na de pauze direct druk van de thuisploeg en dit resulteerde al snel in de 2-1 via Steven Ringoot met het hoofd. Jitse en Steven creëerden nog verschillende mooie kansen maar vertikten het om af te werken. In plaats van 3 of 4-1 bleef het 2-1 en was het nog bang afwachten op het verlossende eindsignaal. Een mooie collectieve prestatie waarmee de A-ploeg thuis een 13 op 15 heeft rechtgezet. En nu volgen er nog twee zware thuismatchen voor de A-ploeg van coach Kenny Nuyts.