Steenweg op Vilvoorde 40+ 1745 Opwijk

Wedstrijdverslagen 28 Februari - 1 Maart 201

SUCCESWEEKEND VOOR DE SJOETERS!

Vr. 28.2 Impegem Liedekerke – Sjoeters recreatief 0-4

De recreatieven moesten op een zware grasmat Impegem partij geven. Het werd, ondankse de moeilijke omstandigheden, een boeiende match met vooral in de eerste helft wisselende kansen voor beide ploegen. De thuisploeg vertrok het best en doelman Yves moest gepast tussenkomen om de openingstreffer te vermijden. Aan de andere kant had Serge het moeilijk om zijn gewone draai te vinden en kwam evenmin tot scoren. 5’ Voor tijd kon Kim dan toch scoren via vrijschop. Tijdens de tweede helft kregen de Sjoeters meer kansen en Serge kon dan toch er 0-2 van maken. Bert, die voor de gelegenheid in de spits werd geposteerd, kon ook nog 2x scoren en de uitslag vastleggen op 0-4. Dat de thuisploeg niet tot scoren kwam was vooral de verdienste vd goeie prestatie vd Sjoeterverdediging waar spits Xavier het geweldig deed als gelegenheidsverdediger. Zeker nog te vermelden de sublieme prestatie van middenvelder Kristof VDH. die zowel verdedigend als aanvallend de lijnen uitzette.

Zat. 1.3 Sjoeters A – Lokomotiv Centrum 2-1

De A-ploeg, die ondertussen derde staat, moest de hekkensluiter ontvangen. Er was dus gevaar voor onderschatting waarvoor de coach waarschuwde. De spelers hadden de les goed onthouden en zetten de ganse 1e helft de tegenstander onder druk met mooi combinatievoetbal. De kansen kwamen er ook, maar werden spijtig genoeg gemist. 5’Voor de rust kon Yannick dan toch scoren, maar 1-0 bij de rust was te weinig. En zoals dikwijls gebeurt wanneer er met de kansen wordt gemorst, krijgt men het deksel op de neus. 15’ Voor tijd werd het 1-1. De coach stelde zijn opstelling bij en ging op zoek naar de winninggoal. Het duurde tot in de voorlaatste minuut alvorens deze eindelijk viel via Jitse. Een verdiende maar hard bevochten zege.

Zat. 1.3 Sjoeters B – Hoke 2-0

Bij de B-ploeg was het tegenovergesteld van de A-ploeg. Zij kregen de autoritaire leider op bezoek. Deze club had in 18 matchen nog niet verloren en had nog maar 4 tegendoelpunten moeten slikken. Een loodzware opdracht dus. Maar zoals altijd kan de B-ploeg tegen de topploegen iets meer en dit was zaterdag ook het geval. Met enthousiast voetbal was de B-ploeg de evenknie vd bezoekers en wanneer het nodig was, was de verdediging met libero Jef Van Assche en verdedigers Nick Crombe en Johan Lissens alert om de spitsen op te vangen.
10’ Voor de rust kreeg de B-ploeg een penalty die door Kurt Robberechts werd omgezet. Hij moest deze evenwel opnieuw trappen maar geen probleem, 1-0. Het zag er dus goed uit maar op slag van rust kreeg coach Dirk kennis zijn tweede geel zodat de thuisploeg nog een ganse 2e helft met 10 verder moest. Waar iedereen een offensief van de leider verwachtte in de 2e helft, waren het eerder de Sjoeters die nog kansen afdwongen. Nadat Maarten alleen voor doel miste kon Kristof Fosselle eveneens alleen op doel af en hij maakte het mooi af., 2-0 met nog 10’ te spelen. De bezoekers gaven zich sportief gewonnen en er kon natuurlijk gevierd worden.