AVVV Voetbal VK De Sjoeters 29-30 September 2017

Vr. 29.9 Sjoeters recreatief – Affligem 1-0

Na de zware nederlaag van vorige week wilden de recreatieven zich herpakken en waren met 17 present om dit in daden om te zetten. Heel wat puzzelwerk dus voor speler coach Serge. De Sjoeters begonnen gretig en creëerden heel wat kansen maar telkens stond er een been, een lichaam of de doelman in de weg zodat het bij de rust nog 0-0 stond. Ook na de pauze hetzelfde spelbeeld. Serge kwam dicht bij de openingstreffer maar uiteindelijk was het de gouden schoen van vorig seizoen Xavier Depestel die met een harde vrijschop de doelman te grazen nam. Achteraan werd alles goed dicht gehouden door de goeie invalbeurt van Koen VV en de solide prestatie van doelman Joren. De overwinning kwam dan ook niet meer in gevaar.

Zat. 30.9 ZVK Sjoeters -Olympic 4-7
Zat. 30.9 Sparta den Bos B – Sjoeters B 1-2

Na de 1e overwinning vorige week tegen de buren van Cristal wou coach Davy M een 6 op 6 realiseren. Daarvoor moest hij wel voorbij Sparta B, dat 2 punten meer telde. De B-ploeg begint van week tot week beter te draaien en dit bleek ook in Ternat. De eerste helft verliep volledig in het voordeel van de Sjoeters, de eigen doelman kraag weinig of geen werk maar er werd ook door de Sjoeters niet gescoord. Na de pauze maakte de gouden schoen van vorig seizoen Frank VR het verschil. Na een mooie individuele actie scoorde hij de 0-1. Even voordien en erna kwam ook Bert DS nog 2x bijna tot scoren. De ploeg draaide goed, ook achteraan en na zowat 15’ kon Timothy met een subtiel hakje de voorsprong verdubbelen. Ondanks een slotoffensief en een doelpunt van de thuisploeg kwam de overwinning niet meer in gevaar. Meteen 8 op 15 en de 5e plaats voor de B-ploeg nu, de beste start in jaren. Hopelijk gaat het nu zo verder.

Zat. 30.9 Sparta den Bos A – Sjoeters A 1-1

Voor de verplaatsing naar Sparta moest coach Kenny sleutelen aan zijn verdediging door de afwezigheid van 3 spelers Jeroen, Danny en Ben. Hij posteerde Peter DP centraal in de verdediging en dit leverde het gewenste resultaat op. De thuisploeg die de punten kan gebruiken startte goed en was een tijdlang de evenknie van de Sjoeters. In die periode werd het zelfs 1-0 door een lobbal over de doelman maar wel uit niet gefloten buitenspel. De Sjoeters op achtervolgen aangewezen en de ploeg begon beter en beter te combineren en de kansen kwamen en een doelpunt kon niet uitblijven. Klaas trapte een bal in de winkelhaak (1-1). Na de pauze was het éénrichtingsvoetbal en beperkte de thuisploeg zich tot het breken van het tempo. Het is hun verdienste dat ze uiteindelijk een punt konden redden. De Sjoeters kregen nog een paar goeie kansen via o.a. Gerd en in de laatste minuut werd de ingevallen Koen R neergehaald in de zestien. Iedereen, ook de thuisaanhang zag hierin een penalty maar de bal ging niet op de stip. Het bleef bij een ontgoochelend gelijkspel. Desondanks staat de A ploeg nu 3e met nu wel drie topmatchen na mekaar in het verschiet.