AVVV VOETBAL VK DE SJOETERS

Vr. 3.10 FC Molenbeek Girls - Sjoeters Dames 2-13

Na 4 opeenvolgende overwinningen, met als laatste een 5-0 forfait, trokken onze meisjes afgelopen zondag naar FC. Molenbeek Girls, een ploeg die ook het maximum van de punten telde. Ze startten furieus aan de wedstrijd en drukten de tegenstander op eigen helft wat al na 3 minuten resulteerde in de openingstreffer. Nele B kon een mooie combinatie met Nele V knap afwerken in de korte hoek. Enkele minuten later stond de dubbele voorsprong al op het bord. Deze keer was het Lien die de keepster kon verschalken. De thuisploeg raakte niet uit de omknelling en onze meisjes creëerden kans op kans. Nog voor de pauze klommen ze op een 0-8 voorsprong met nog doelpunten van Nele V (2), Nele B, Lore H, Lotte en Lien. Ook na de pauze gingen onze meisjes op hun elan verder en diepten ze de score verder uit tot 0-13 met doelpunten van Lien (4) en Nele B. Ze lieten daarop het tempo wat zakken zodat Molenbeek beter in de match kwam en nog 2 keer wist tegen te scoren, weliswaar 2 maal vanuit buitenspel. Een verdiende overwinning. Dikke proficiat!
Samenstelling van de ploeg: Lieselotte Van Puyvelde, Lore François, Niky De Kegel, Annelore De Potter, Tinneke Van den Broeck, Stien Raedemaeker, Lotte Theelen, Lore Hervent, Nele Boonen, Lien Thoen, Nele Van den Broeck, Debbie D’Haese, Elly De Kegel.

Zat. 4.10 Cecilia United Machelen – Sjoeters A 1-3

Op het mooie kunstgrasveld vd gemeente Machelen werd het geen ‘wandeling in het park’ voor de A ploeg van de Sjoeters. De tegenstander had de eerste 2 matchen vd competitie ruim verloren maar was vastberaden deze keer de punten thuis te houden. De Sjoeters begonnen nochtans sterk met 2 goeie kansen via Tom en Maarten maar beiden misten. De thuisploeg bood goed weerwerk en ondanks wat veldoverwicht voor de Sjoeters bleef het 0-0 bij de rust. Na de pauze bracht coach Kenny een 2e spits in maar het was de thuisploeg die na 2’ de score opende (1-0). De A ploeg moest nu vol aan de bak en knokte zich op karakter voorbij de tegenstrever. 15’ Voor tijd werd het 1-1 na een mooie lobbal van Yannick en 10’ voor tijd zorgde Jitse voor de voorsprong. De thuisploeg was aangeslagen en kreeg nog een 3e doelpunt tegen nl zowat 5’ voor tijd na een mooie actie van de ingevallen Gauthier. Het werd dus uiteindelijk nog een ruime 1-3 overwinning na een minder goeie match van de Sjoeters maar het positieve is dat de punten binnen zijn en er nu 12 op 12 werd behaald met een voorlopige 1e plaats in de stand tot gevolg.

Zat. 4.10 Fc Patron – Sjoeters B 1-5

Voor de match was de B ploeg nog altijd zonder zege na 3 nipte nederlagen en een gelijkspel.
Bovendien moest Kris in doel als gelegenheidsdoelman. De ploeg was echter super gemotiveerd en speelde een sterke match met vele en vooral mooie doelpunten. Een opsteker voor het vervolg van de competitie.
Stijn Heyvaert grioeit stilaan naar zijn beste vorm en zorgde vanop afstand voor de mooie openingsgoal. Kapitein Gerd Van Assche wou niet onderdoen en scoorde eveneens vanop afstand nog voor de rust de 0-2.
Na de pauze werd de voorsprong verder uitgediept. Eerst was het Kurt Willems en nadien zorgde Thomas Desitter nog met 2 doelpunten voor de 0-5. De thuisploeg kon in de eindfase nog de eer redden zodat het een ruime 1-5 overwinning werd en de 1e match eindelijk binnen is. Hopelijk het begin van een lange reeks nu.