AVVV Voetbal VK De Sjoeters

Vr. 30.10 Ede Boys – Sjoeters recreatieven 0-1

De recreatieven moesten na de mooie 3-2 thuiszege tegen de Daltons op verplaatsing naar Wetteren, meteen de verste verplaatsing van het seizoen.
Doordat er een aantal spelers gekwetst dienden af te zeggen kon coach Serge maar over 11 spelers beschikken. Ze speelden toch een zeer goeie match tegen een toch wel sterke ploeg.
De Sjoeters konden rekenen op een sterk verdedigend trio, nl Dirk Boeykens, Michel Mergan en Dimitri De Ridder met als betrouwbaar sluitstuk doelman Greg Snoeck.
Na een 0-0 ruststand probeerden beide ploegen in de 2e helft vooralsnog de overwinning uit de brand te slepen met wisselende kansen. Het waren evenwel de Sjoeters die hierin slaagden, 5’ voor tijd met een mooi doelpunt van Mathias Pots.

Vr. 30.10 Sjoeters Dames – Lennik 6-3

Vrijdagavond stond de thuiswedstrijd tegen Lennik op het programma. Zoals de laatste weken startten onze meisjes uitstekend aan de partij met al meteen een doelpunt van Nele B. op aangeven van Stien. Na het doelpunt lieten ze het tempo zakken waardoor de bezoekers beter in de partij kwamen zonder uitgespeelde kansen te creëren. Ze waren meer aan de bal, maar het waren onze meisjes die voor de doelpunten zorgden. Eerst zette Annelore Stien met een splijtende pass alleen voor doel. Stien bleef koelbloedig en trapte de 2-0 op het bord. Niet veel later kon Nele B. de keepster nog eens verschalken en ook Lien wist een afvallende bal in doel te trappen. Ondanks een grote achterstand bleef Lennik in hun kansen geloven en werden ze daar ook voor beloond met een aansluitingstreffer. Met een geruststellende 4-1 startten onze meisjes aan de tweede helft. De bezoekers bleven gretig druk zetten en konden vroeg na rust een 2e maal scoren. Onze meisjes panikeerden niet en na een uur spelen diepten ze de score verder uit. Nele B. scoorde op hoekschop van Stien en Lotte benutte een strafschopfout op Lore H. Net voor affluiten wist Lennik nog te scoren met een 6-3 eindstand als gevolg. Dikke proficiat!
Samenstelling van de ploeg: Lieselotte Van Puyvelde, Mayte Pevenage, Niky De Kegel, Britt Storme, Lise Hoogewys, Stien Raedemaeker, Annelore De Potter, Lore Hervent, Lotte Theelen, Nele Boonen, Lien Thoen, Lore François, Sofie Vermeerbergen, Aukelien Vliegen, Nele Van den Broeck.

Zat. 31.10 FC Cité Machelen – Sjoeters A 0-1

Als ongeslagen ploeg kan je altijd veel weerwerk verwachten van je tegenstander. Dit was tegen nieuwkomer Cité niet anders. De thuisploeg die weinig doelpunten incasseert was tijdens de eerste helft de betere ploeg en versierde toch wel een 3-tal doelrijpe kansen maar gelukkiglijk voor de Sjoeters ontbrak de afwerking.
Coach Kenny stuurde tijdens de pauze wat bij en de Sjoeters kwamen met meer inzet en gretigheid uit de kleedkamers. Dit resulteerde in een tweetal goeie kansen telkens via doorbraken van Jitse maar scoren was er niet bij. De thuisploeg versierde wel nog een drietal goeie kansen maar het leek op een 0-0 uit te draaien. In de laatste minuut kon Kenny zich aan de achterlijn vrijmaken en voorzetten naar de 2e paal waar Tom mooi binnenkopte.
0-1, een gevleide overwinning voor de Sjoeters die deze keer het geluk aan hun zijde hadden. Het leverde meteen de 1e plaats op in de stand. Volgende week thuis tegen de 3e Simca Boys zal het beter moeten zijn om de drie punten thuis te houden.

Zat. 31.10 Cristal Boys B – Sjoeters B 0-1

Net als vorig seizoen startten de Sjoeters B met een 1 op 12 en zetten nadien een sterke reeks neer. Ook nu werd er al 2x op rij gewonnen voor deze match. De ploeg startte collectief sterk en drukte de thuisploeg terug. Na zowat 20’ resulteerde dit in een mooi doelpunt van Mathias Pots op voorzet van Jurgen Debrabandere. Andere kansen werden niet benut zodat het rusten geblazen was met 0-1.
Na de pauze opnieuw een aantal kansen voor de Sjoeters evenwel zonder succes. De thuisploeg putte hier moed uit en drong het laatste kwartier nog sterk aan maar kon ook niet meer scoren zodat het bij een krappe maar verdiende 0-1 overwinning bleef, meteen 9 op 9 voor de B-ploeg.