Hoopvolle seizoenstart Sjoeters!

Vr. 5.9 Irlande Oudergem – Sjoeters Dames 3-5

Vrijdagavond begonnen onze meisjes aan hun avontuur in een nieuw verbond nl. 3e provinciale in de KBVB. Na een goede voorbereiding met wedstrijden tegen enkele 1e provinciale ploegen startten ze met het nodige vertrouwen aan de match. Ze namen meteen de wedstrijd in handen en wisten ook hun eerste kans te benutten. Een vrije trap van Tania kwam bij Lien terecht die op haar beurt Sofie vrijspeelde. Sofie bleef kalm en plaatste de bal mooi naast de keepster in doel. Na het verschroeiende wedstrijdbegin lieten onze meisjes de teugels vieren en kwam de thuisploeg opnieuw in de wedstrijd met de gelijkmaker als gevolg. Onze meisjes schrokken opnieuw wakker en klommen snel weer op voorsprong. Deze keer was het Lotte die een de bal kon onderscheppen en met een afstandsschot de keepster kon verschalken. Vervolgens kregen onze meisjes nog verschillende mogelijkheden om de score verder uit te diepen, maar telkens was het net niet. Net voor de pauze kregen ze het deksel op de neus en klom de thuisploeg opnieuw op gelijke hoogte. De 2e helft was er vooral één met veel strijd en vechtlust. Ze hadden de bovenhand, maar opnieuw was het de tegenpartij die wist te scoren. Onze meisjes lieten de kopjes niet hangen en trokken vol ten aanval. Met succes want Lotte kon de 3-3 gelijkmaker, op pass van Nele B., tegen de netten trappen. Even later was Nele Vdb. sneller op de bal dan de verdedigsters en bracht ze onze meisjes opnieuw op voorsprong. De thuisploeg kwam de klap niet meer te boven en na een mooi één-tweetje tussen Lien en Lore H. kon de laatstgenoemde de 3-5 op het scorebord zetten. Een dik verdiende overwinning!
Samenstelling van de ploeg: Lieselotte Van Puyvelde, Mayte Pevenage, Niky De Kegel, Tania Louage, Lise Hoogewys, Sofie Vermeerbergen, Annelore De Potter, Lore Hervent, Lotte Thelen, Nele Boonen, Lien Thoen, Britt Storme, Nele Van den Broeck, Debbie D’Haese.

Vr. 5.9 Sjoeters recreatief – Kapelle op den Bos 5-1

Voor de 1e match van het seizoen waren er een paar veranderingen bij de succesvolle recreatieve ploeg vd voorbije seizoenen. Sportief verantwoordelijke Patrick De Meersman heeft de fakkel doorgegeven aan Patrick Coudyser en bovendien waren er een paar spelers die overgestapt zijn van de A en B ploeg naar de recreatieven toe. Dit was niet direct te zien op het veld want de Sjoeters begonnen opnieuw sterk aan de match en namen het initiatief. De paar kansen werden echter gemist en aan de overzijde konden de bezoekers na zo’n 10’ scoren op vrijschop (0-1). De spelers waren echter gretig en gingen op zoek naar de gelijkmaker. Deze kwam er nog voor de rust na een persoonlijke actie van Xavier.
Na de rust gingen de recreatieven op zoek naar de overwinning met een grote gretigheid en dit lukte na mooie doelpunten van Jens Vermeir, Mathias Pots, Michael Esselens en opnieuw Xavier. De eerste overwinning was binnen met 5-1 en kon al direct uitbundig gevierd worden.

Zat. 6.9 Dynamo Wijndaal Hoeilaart – Sjoeters A 1-3

Na de goeie oefencampagne was het vertrouwen groot om ook de competitie goed te starten voor de A ploeg. Coach Kenny moest zich laten vervangen door Gerd Van Assche die dit met overtuiging deed. De tegenstander is echter ook een sterke ploeg en op hun kunstgrasveld moeilijk te kloppen. De thuisploeg begon ook het best en drong de A ploeg terug. Na het 1e kwartier kwamen de Sjoeters ook de neus aan het venster steken. Het bleef nu goed op en af gaan maar het was de thuisploeg die scoorde na een mooie actie (1-0), meteen de ruststand. Gerd stuurde zijn ploeg wat bij tijdens de rust en na de pauze kregen we een boeiende match te zien met 2 ploegen die er voluit voor gingen. Het kon zowel 2-0 worden als 1-1 maar gelukkiglijk voor de Sjoeters werd het 1-1 via Jitse na een mooie actie. De thuisploeg kreeg nog de kans op 2-1 maar het was de nieuwe spits Tom die er na een persoonlijke actie 1-2 van maakte. Het bleef spannend met nog 10’ te gaan. De A ploeg toonde karakter en hield de thuisploeg vd gelijkmaker en maakte er zelf op counter nog 1-3 van via Tom op voorzet van Maarten. Een duurbevochten maar belangrijke zege van de A ploeg.

Zat. 6.9 Visie – Sjoeters B 2-1

De B ploeg moest op verplaatsing naar Asse op een gemeentelijk voetbalterrein, de naam niet waardig.
Het gras was de laatste paar weken niet gemaaid en stond bijna 10 cm lang. Onverantwoord om hier op te spelen. Tijdens de 1e helft speelden de Sjoeters ‘naar beneden’ en konden hierdoor een paar mooie kansen afdwingen via Bart Dierickx die ook éénmaal scoorde via een kopbal (0-1), meteen de ruststand.
Na de pauze trok de thuisploeg ten aanval met het veldvoordeel en was het moeilijk om stand te houden. Ze scoorden uiteindelijk 2x en wonnen met 2-1.
Hopelijk volgende week beter op het eigen terrein voor de B ploeg.