Steenweg op Vilvoorde 40+ 1745 Opwijk

Sterke seizoensstart van de Sjoeters!

Vr. 6.9 Olym. Burst – Sjoeters recreatief 3-0

Voor de eerste match van het seizoen moesten de recreatieven naar Burst (een club uit 2e provinciale), elk jaar een moeilijke match. En dit was deze keer niet anders. Bovendien ontbraken een paar sleutelfiguren in de ploeg en moesten een paar nieuwe spelers ingepast worden. Tijdens de eerste helft was de thuisploeg de betere en kon op voorsprong komen. De Sjoeters vochten zich op karakter in de match maar het was de thuisploeg die er voor de rust nog 2-0 van maakte. Na de pauze een agressieve Sjoeterploeg die met de inbreng van Jelle Stevens vlotter begon te spelen. Dit resulteerde in mooie kansen via Stijn en Nils met een knappe kopbal maar gered en nadien een schot van Jelle vanop 25m op de deklat. Ipv 2-1 werd het direct nadien 3-0 aan de overkant en de match was gespeeld. De thuisploeg speelde de match uit en het bleef 3-0. Positief was dat de recreatieven met 15 waren en er in de 2e helft zeker mooie dingen werden getoond die veel goeds beloven voor de toekomst.

Zat. 7.9 Dream Team - ZVK Sjoeters 5-3

Zat. 7.9 New Red Juniors – Sjoeters A 0-3

De A-ploeg die vorig seizoen vicekampioen werd in de hoogste afdeling kende een moeilijke voorbereiding met nogal wat gekwetste en herstellende spelers. Bovendien moest de ploeg direct op verplaatsing bij de kampioen van 2e afdeling van vorig jaar die dit seizoen zeker zal meedoen voor de prijzen in 1ste afdeling. Een technisch sterke ploeg met vooral Brazilianen die het de Sjoeters het eerste kwartier zeer lastig maakte en ongeluk had bij de afwerking. Ook een knappe prestatie van doelman Dries Ringoot verhinderde de (verdiende) voorsprong voor de thuisploeg. De Sjoeters kwamen na de aanvangsstorm wat meer in de match en dwongen via Kenny een strafschop af die omgezet werd door Peter De Pauw (0-1), net voor de rust. De thuisploeg wou het forceren bij het begin van de 2e helft en liep tegen heel wat kaarten op waardoor ze numeriek in de minderheid kwamen. De Sjoeters maakten hiervan gretig gebruik en konden nog 2x scoren via Jitse en Gerd VA. Meteen 0-3 en drie gouden punten.

Zat. 7.9 Visie Asse – Sjoeters B 1-5

Ook de B-ploeg wou het seizoen goed starten en kwam al na 2’ op voorsprong via Tom Goossens. De ploeg drukte door en kreeg nog rijpe kansen via Tom en Christophe Decrem maar scoren was er niet bij. De thuisploeg kreeg dan een strafschop en het werd 1-1. Nadien was het overwicht van de Sjoeters overduidelijk en voor de rust werd het nog 1-2. Na de pauze ging het doelpuntenfestival door met doelpunten van Jurgen DB, Kris M en Maarten VDS. Bovendien werd er nog een penalty gemist waardoor het bij 1-5 bleef. Hopelijk volgende week opnieuw de driepunter.

Zat. 7.9 FC Peutie – Sjoeters Y 0-4

De youngsters van de Sjoeters beginnen hun 2e seizoen in competitie met een gezonde ambitie en hebben een goeie voorbereiding gehad met heel wat goeie prestaties in de oefenmatchen. Bovendien worden ze nu voltijds begeleid door een coach, nl Frank VDB. Deze zag zijn ploeg een sterke prestatie afleveren. Waar het vorig jaar nog een gelijkspel werd, werd het deze keer een duidelijke 0-4 overwinning. De uitslag had nog hoger kunnen oplopen zonder de goeie prestatie van de thuisdoelman. Het was Jarne De Schryver die na een mooie persoonlijke actie er 0-1 van maakte. Diezelfde speler verdubbelde de score. Jarne Lissens maakte de 0-3 en op een scherpe voorzet van Lars Van de Velde werd de bal in eigen doel gewerkt. Een belangrijke uitoverwinning van de Youngsters die volgende week bye zijn. Vooral na een sterke collectieve prestatie.

Volgende wedstrijden:
Vr. 13.9 20u Sjoeters recreatief – FC Ward
Zat. 14.9 13u30 Pot Agé Jette A – Sjoeters A
Zat. 14.9 15u FC Patron – Sjoeters B

27 en 28 september MOSSELRESTAURANT Sjoeters. Op reservatie bij iemand van het bestuur. Zaterdag is volledig volzet. Enkel op vrijdag nog een paar plaatsjes vrij!!