AVVV Voetbal VK De Sjoeters 8-9 April 2016

Vr. 8.4 Sjoeters Dames – Ternat 6-0

Vrijdagavond kregen onze meisjes het bezoek van de dames van Ternat. Net zoals in de heenwedstrijd overheerste stroef spel in de eerste helft. Ondanks het mindere spel, waren onze meisjes wel de beste ploeg met de beste kansen. Het was dan ook verdiend dat ze nog voor de pauze de score konden openen via Nele B. Na de pauze toonden onze meisjes een andere gedaante. Er werd veel meer over de grond gevoetbald en dat resulteerde vrijwel meteen in een 2e doelpunt. Patricia zette een knappe actie op en vond Lien voor doel. Die twijfelde niet en bracht de 2-0 op het bord. De bezoekers kregen een mentale tik want enkele minuten later stond het plots al 4-0. Eerst strafte Lien een foutje van de keepster af en daarna bediende Lien Lore H. die de bal knap gekruist binnen trapte. De bezoekers kwamen er helemaal niet meer uit en onze meisjes voetbalden nog enkele mooie kansen bij elkaar. Eerst trapte Lotte van ver de bal net onder de lat knap binnen om vervolgens Nele B. op weg te zetten naar het 6e doelpunt van de avond. Een verdiende overwinning van onze meisjes na een goeie tweede helft. Dikke proficiat.
Samenstelling van de ploeg: Lieselotte Van Puyvelde, Mayte Pevenage, Niky De Kegel, Britt Storme, Lise Hoogewys, Stien Raedemaeker, Tania Louage, Lotte Theelen, Patricia Thys, Nele Boonen, Lien Thoen, Lore Hervent, Sofie Vermeerbergen, Lore François.

Vr. 8.4 Sjoeters recreatief – ’t Vat Denderbelle 4-0

De recreatieven wilden de thuisnederlaag van vorige week tegen TK Meldert uitwissen met een klinkende prestatie. De bezoekers boden evenwel sterk weerwerk en hadden zelfs aanvankelijk de beste kansen. Toch kwam de thuisploeg nog voor de rust op voorsprong.
Na de pauze werd het al snel 2-0 en 3-0 en was de veer gebroken bij de bezoekers. Uiteindelijk werd het nog 4-0, een ruime zege.

Zat. 9.4 Opel Boys Asse – Sjoeters B 1-2

De B-ploeg moest voor de A-ploeg aantreden op hetzelfde terrein in Walfergem. Tegenstander was Opel Boys uit Asse. Ondanks een gelijkopgaande 1e helft stond de B-ploeg toch 1-0 in het krijt bij de rust.
Na de pauze ging de ploeg er volledig voor en domineerde de ganse 2e helft. Al snel werd het 1-1 via Kevin Willems op voorzet van Gauthier.
De Sjoeters bleven drukken en de winninggoal kon niet lang uitblijven. Het werd een nipte maar zeer verdiende 1-2 overwinning.

Zat. 9.4 Simca Boys Asse – Sjoeters A 1-2

De A-ploeg moest de wei in tegen Simca Boys die de leiding deelde met de Sjoeters met evenveel punten. De opdracht was winnen. Het was niet gemakkelijk spelen op het oneffen terrein maar de Sjoeters kregen toch direct veldoverwicht en een paar kansen zonder te scoren. De thuisploeg had minder nodig. De eerste keer dat ze de doelman bedreigden was het prijs: 1-0.
Na de pauze moest de ploeg van coach Kenny (die trouwens verjaarde) vol aan de bak. De ploeg drukte door maar kon maar niet scoren. De tijd tikte weg. Een paar vervangingen en tactische aanpassingen resulteerde dan toch in de verdiende gelijkmaker 10’ voor tijd. Yannick scoorde. De ploeg ging nu door en Jitse kwam alleen voor de doelman maar miste. Ook Gerd Van Assche zag zijn schot op de paal stuiten. 3’ Voor tijd dan toch de verlossende 1-2 via Ferre. De vreugde was enorm. De Sjoeters hielden de boel gesloten en boekten zo de nodige en belangrijke uitoverwinning. De ontlading was groot. Volgende week de laatste thuismatch winnen en de titel is binnen. Belangrijk dat de ploeg zeer geconcentreerd blijft voor deze laatste opdracht.