AVVV Voetbal VK De Sjoeters 9-10 November 2018

Vr. 9.11 Sjoeters recreatief – Bleuken Merchtem 5-2

Een echte derbymatch die zeer sportief en vooral spannend verliep. De thuisploeg probeerde direct druk te zetten maar de bezoekers zaten kort op de bal en maakten het de Sjoeters moeilijk. Toch kon Joren C al snel scoren (1-0). Nog voor de rust prikten de bezoekers terug (1-1) en even voor de pauze werd het zelfs 1-2 na een misverstand. Coach Serge stuurde tijdens de rust wat bij en na de pauze kregen we een aanvallende thuisploeg te zien die al snel op 2-2 kwam via een own goal. Het bleef zo tot 10’ voor tijd. Op een goeie voorzet van Koen VDB kon Jan A mooi afwerken (3-2). Even later bood deze speler de 4-2 aan aan Gerd VA en juist voor affluiten kon Vincenzo de eindcijfers 5-2 vastleggen. Een mooie maar hard bevochten zege tegen een sterke tegenstander. Na de match werd hier nog lang over nagekaart in de kantine.

Zat. 10.11 ZVK Sjoeters – Donkeyshots B 1-1

Zat. 10.11 Sparta den Bos B – Sjoeters B 1-1

De Sjoeters hebben het traditioneel moeilijk op verplaatsing bij Sparta in Ternat. Dit jaar staat de B-ploeg nochtans enkele plaatsen hoger gerangschikt dan Sparta. De eerste helft gaf een gelijk opgaand spelbeeld. Ondanks wat kansen aan weerzijden bleef het 0-0. Na de pauze gingen de Sjoeters op zoek naar de 3 punten en dit resulteerde al snel in de openingsgoal van Tom Goossens. De thuisploeg probeerde wel wat om terug te komen maar lukte daar niet in. Ook de Sjoeters zelf konden niet meer scoren en het ging uitdraaien op een nipte 0-1 zege maar even voor tijd werd een misser in de verdediging genadeloos afgestraft, (1-1) en weg zege.

Zat. 10.11 Sparta den Bos A – Sjoeters A 1-1

Ook de A-ploeg heeft het altijd moeilijk in Sparta. Deze keer mocht de A-ploeg zich geen misstap veroorloven om de aansluiting met de eerste niet te verliezen. Verleden jaar werd het 1-1 na een tumultueus einde. Deze keer begon de A-ploeg met enige voorzichtigheid en prikte af en toe. En dit loonde al in de 5e minuut met een owngoal (0-1). De ploeg had de match onder controle en dreigde regelmatig met schoten op doel o.a. van Davy DM in de winkelhaak (maar een prachtige redding vd doelman). Ook via een kopbal lukte het niet. Zowat 5’ voor de rust werd het dan wat ongelukkig 1-1. De speler van de thuisploeg nam de bal mee met zijn hand en scoorde. Iedereen had het gezien behalve de ref (en gezien er geen VAR aanwezig was..). Na de pauze was het echt (net zoals vorig jaar trouwens) eenrichtingsvoetbal van de Sjoeters. De thuisploeg kon maar een tweetal keer meer counteren en telkens zat doelman Dries R er gepast tussen. De Sjoeters kregen wel kansen maar het lukte maar niet om te scoren. De paal, de lat enz. Het zat niet mee en het bleef dan ook bij een troosteloos gelijkspel.

Zat. 10.11 FC Cité – Sjoeters Y 3-1

De Youngsters waren na hun 4-0 overwinning van vorige week gebrand op een stunt bij de nog ongeslagen leider met het maximum van de punten. En ze hielden woord en maakten er een boeiende match van. Ze kwamen verdiend op voorsprong (0-1) en creëerden nog verschillende kansen om verder uit te lopen maar het bleef 0-1 tot op slag van rust de thuisploeg wat gelukkig op 1-1 kwam. Na de pauze zat het echt niet mee. Wie de match niet gezien heeft en alleen de uitslag kan het niet geloven maar de Youngsters waren zeker de evenknie van de thuisploeg. Terwijl ze zelf niet meer scoorden kon de thuisploeg dit wel nog o.a. uit een penalty en een twijfelbuitenspelgoal. 3-1, de harde realiteit na een zeer goede match vd Sjoeters Y. Alleszins een pluim!